5 SYYTÄ MIKSI MERINOVILLA ON KYLMÄLLÄ SÄÄLLÄ PARAS VALINTA


Merinovillaiset tuotteet ovat talvisin korvaamattomia, mutta monille sana “villa” tuo mieleen paksun ja kutittavan materiaalian. Lukemalla eteenpäin, voit löytää vastauksia kysymyksiin kuten, mikä tekee merinovillasta erilaisen ja miksi merinovillavaatteet ovat talvisin lapsille hankittavien tuotteiden listalla niin tärkeitä?

VILLAN EI TARVITSE OLLA PISTELEVÄ JA EPÄMUKAVA.

Mielikuva raskaasta, paksusta ja pistelevästä villasta on monella varmasti peräisin lapsuusajoista. Tuolloin vanhemmillamme ei ehkä ollut mahdollisuutta käyttää kevyempää villaa ja piti tyytyä pisteleviin ja epämukaviin villasukkiin ja paitoihin.

Merinovilla on peräisin erityisiltä merinolampailta. Merinolampaiden villan pehmeyden takaavat pitkät, ohuet ja kerroksissa olevat kuidut.

MIKSI MERINOVILLA ON PAREMPI KUIN PUUVILLA ?

 Reagoi kehon lämpötilaan

– Onko lampailla kesäisin kuuma? Ei. Onko lampailla talvisin kylmä? Ei. Merinovillalla on mahtava ominaisuus reagoida lämpötilaan ja tarvittaessa myös jäähdyttää kehoa.

 Imee kosteutta ja pitää ihon lämpimänä

– Merinovillan parhaimmat ominaisuudet tunnet silloin, kun tuote on ihoa vasten. Lasten juostessa talvisin paksun vaatekerroksen kanssa leikkipuistossa, lapsi hikoilee herkästi ja riski vilustumiseen kasvaa. Ihoa vasten puettuna, merino siirtää kosteutta ulompaan pukeutumiskerrokseen, pitäen ihon kuivana ja lämpimänä.

MILLOIN JA MITEN MERINOA PITÄISI KÄYTTÄÄ?

Kuten sanottu, merinovillan parhaimmat ominaisuudet näkyvät silloin sen pukee ensimmäiseksi kerrokseksi ihoa vasten.

Merinovillaisia vaatteita voi käyttää myös öisin nukkuessa. Lapsille, joilla on atooppinen tai herkkä iho, merinovillaa suositellaan yöunia helpottamaan, sillä se on hengittävä ja luonnostaan antibakteerinen materiaali.

Merinovillaisten housujen kanssa kannattaa olla varovaisempi, sillä vaikka merinovillaiset housut ovat laadukkaita, ne eivät kestä voimakasta hankausta. Emme siis suosittele housuja rajuihin sisäleikkeihin.

Merinovillaiset paidat ja liivit altistuvat hankaukselle vähemmän kuin housut, joten niitä voi käyttää päivittäin. Lue lisää TÄÄLTÄ.
 

MISTÄ JOHTUU MERINOVILLAN KORKEA HINTA?

Merinolanka on kalliimpaa kuin muu villalanka, puuvillalangoista puhumattakaan.

Mikä tekee merinovillasta hintavan?

– Merinovilla kasvaa erittäin hitaasti.

– Merinovillaa saa “kerätä” vain rajotetusti.

– Merinovillan kuitu on erittäin ohutta. Yhden neliösenttimetrin valmistus vaatii paljon enemmän villaa kuin tavallinen kudonta.

– Vastuullisesti tuotetun merinovillan saatavuus on haastavaa.

Näistä syistä merinovillaiset vaatteet maksavat enemmän, kuin muut villavaatteet.

OSTA MERINOVAATE, JOKA ON TUPLAKOOSSA.

Kompensoidaksemme merinon korkeampaa hintaa, ovat kaikki vaatteemme ns. tuplakoon tuotteita, joita on mahdollista käyttää jopa kahden koon verran.

Housuissa pidennettyjen resoreiden ansiosta niihin jää merkittävä kasvuvara. Esimerkiksi lapsen pituuden ollessa 98-110cm, mahtuvat hänelle myös vaatteet kokoa 98/104. Ostaessasi tuplakokoisen tuotteen, saat tavallaan kaksi tuotetta yhden hinnalla.

MITEN HUOLLAT MERINOVILLAA?

Paras huoltotapa on tuulettaa tuote raikkaassa ulkoilmassa käytön jälkeen. Jos tuote kaipaa pesua sen voi pestä pesukoneessa villapesuohjelmalla. Ethän kuitenkaan käytä silloin huuhteluainetta! Merinovaatteet tulisi varovasti muotoilla kosteana ja kuivata tasolla.

Merinoa kannattaa siis pestä harvoin mutta huolellisesti, jotta villassa oleva lanoliini säilyttää sen parhaimmat ominaisuudet. Lanoliinissä on antibakteerisiä ominaisuuksia, jotka auttavat pitämään merinovillan puhtaana ja raikkaana. Normaalin käytön jälkeen hyvä tuuletus riittää hyvin.

5 SYYTÄ MIKSI MERINOVILLA ON TALVISIN PARAS VAIHTOEHTO! 

1. Merino reagoi lämpötilaan – lämmittää tai viilentää

2. Merino on lämmin ja pehmeä, eikä pistele tai kutita

3. Lapsen juostessa ja hikoillessa ei vilustumisvaaraa

4. Merinolla on antibakteerisia ominaisuuksia

5. Merinovaatteen huoltaminen on helppoa – riittää kun laittaa vaatteen ulos tuulettumaan.


Löydät 100% merinovillavaatteet ja merinovuorelliset vaatteet TÄÄLTÄ!

 
Pidetään pikkuiset lämpiminä!

Merle Leemet

Merle Leemet

Kommentit (0)

Nimi

kommentti

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA´lla ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.