0


Tällä kertaa Bredenin blogissa ääneen pääsee yrityksen perustaja ja omistaja Merle Leemet. Merle on kolmen lapsen äiti ja asuu Tallinnassa Virossa perheensä kanssa. Merlen kiinnostus lastenvaatteisiin lähti omista tarpeista vuonna 2009, jolloin hän alkoi ommella itse vaatteita lapsilleen. Tässä blogissa haastattelen Merleä, jotta myös tekin kuulette, mistä kaikki on aikoinaan saanut alkunsa ja millainen yritys Breden nykyään on.

Breden on perheyritys, ja valmistatte ekologisia vaatteita lapsiperheiden käyttöön. Miten kuvailisit Bredenin arvoja?

Miellä on neljä tärkeää arvoa, joista pidämme kiinni. Tuotteen toimivuus, eettisyys, tuotteen tuottama arvo käyttäjälleen sekä ylipäätään positiivinen elämänasenne kaikessa mitä teemme. Näillä arvoilla olemme päässeet pitkälle!

1. Toimivat tuotteet. Ihan alusta asti ajatukseni on ollut tehdä tuotteita, jotka todella toimivat. Siitä ajatuksesta Breden sai alkunsa. Olipa kyseessä hattu, huivi tai housut. Tavaran täytyy toimia. En halua tehdä mitään, mikä ei toimi. Sen sijaan haluan, että Breden yllättää käyttäjänsä positiivisesti.

2. Eettinen ja ympäristöystävällinen tuotanto ovat tärkeitä arvoja koko yrityksellemme. Emme halua lähteä Kiinaan tuottamaan vaatteitamme. Nyt tuotantomme on Virossa ja kankaat tulevat Latviasta. Jonain päivänä tuotanto ehkä kasvaa, mutta haluan pitää sen aina kuitenkin Euroopan rajojen lisällä. Käytämme kankaina esimerkiksi GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa, jossa eettiset asiat on otettu huomioon koko tuontantoketjussa.

3. Tuotteen on luotava arvoa ja iloa sen käyttäjälle. Bredenin täytyy jollain tavalla auttaa äitejä ja isejä, sekin on yksi arvomme. Toivoisin, että voisimme auttaa perheitä myös muulla tavoin kuin vain tuotteillamme. Esimerkiksi tämän blogin kautta jakamalla inspiraatiota ja vinkkejä perhe-elämään.

4. Positiivinen elämänasenne on myös mainittava, kun arvoista puhutaan. Haluamme, että yrityksessämme vallitsee positiivinen asenne kaikessa, mitä teemmekin. On se sitten meidän iloinen asenne asiakkaita kohtaan tai ystävällinen ja auttavainen asenne työkaveria kohtaan. Haluan tehdä ihmiset iloisiksi ja positiivisiksi. Haluan, että tämä asenne välittyisi yrityksestämme asiakkaalle asti.

Breden on perheyritys, miten se näkyy teidän perheen arjessa?

Breden on kaikkialla ja kaikessa, hehee! Tämä kevät on ollut tosi kiireinen, sillä suurin osa uusista jutuista tulee aina keväällä. Voin ihan myöntää, että kevät on ollut rankka näin yrittäjän näkökulmasta. Onneksi tiedän, että kiire on väliaikaista.

Haluan aina antaa 110 prosenttia itsestäni yrityksen pyörittämiseen, mutta sen antaminen voi joskus olla rankkaa. Jos näin pitäisi tehdä töitä 30 vuotta eteenpäin, se ei toimisi. Mutta ajattelen työtäni enemmänkin lyhyinä sprinttimatkoina, välillä on kiireisempää ja jossain vaiheessa tulee aina rauhallisempi jakso. Heinäkuussa aiomme ainakin hetken lomailla.

Tämä kaikki olisi paljon vaikeampaa, jos emme uskoisi tähän asiaan ja koko Bredeniin. Mutta minulla ja miehelläni on vahva luottamus, että teemme juuri oikeaa työtä perheiden hyvinvoinnin lisäämiseksi. Siitäkin saa huimasti lisää energiaa!

Lapsemme ymmärtävät, että tämä on osa meidän perhettä. Joskus he sanovat: äiti ja iskä, älkää puhuko taas Bredenistä. Mutta useimmiten he kyllä ovat innoissaan kaikesta, mikä perheyrityksen pyörittämiseen liittyy.

Lyhyesti sanottuna, tämä on tasapainottelua kahden asian välillä: perheen ja työn välillä. Tämä on sellainen jatkuva prosessi, joka toimii nykyään jo aika hyvin.

Breden on starup-yritys, joka on kasvanut viime vuodet kovaa vauhtia. Miltä se on tuntunut?

Se on mahtavaa! Siitä kasvusta saan energiaa joka päivä. Ja iloisista asiakkaistamme, joita saamme palvella joka päivä. Mutta sen lisäksi on tottakai sekalaisia tunteita, mutta olen hyväksynyt ne kaikki, ne kuuluu startup-yrittäjyyteen. On kasvettava yrityksen mukana ja samalla saan oppia kaikkea uutta!

Tämä on jatkuvaa työtä. Mikään ei ole kirjoitettu kiveen. Olemme joustavia työssämme ja mielessämme. Olemme avoimia, sitä kai startup-yrityksen vetäminen enimmäkseen vaatii. Mielessäni on usein yksi osuva sanonta: ”Johtaja ei ole se joka tekee päätökset, vaan se joka rikkoo päätökset.” On siis uskallettava muuttaa suuntaa, jos huomaamme, ettei joku asia toimi! 

 

Millaisia ovat Bredenin tulevaisuuden suunnitelmat? Uskallatko paljastaa niitä?

Me muutamme maailman!

Haluamme viedä Bredeniä uusiin maihin, se on tavoitteemme. Haluamme ratkoa perheiden ongelmia ja tehdä heille hyviä ja toimivia tuotteita. Haluamme esitellä Breden-brändiä ympäri maailmaa! Sen lisäksi haluamme aina pysyä yrityksenä, joka kantaa ekologisen vastuunsa ja pitää asiakkaistaan huolta kuin omasta perheestään. Siihen tähtäämme tulevaisuudessa!


Kiitos haastattelusta Merle!

Hilla Stenlund

Pienen tytön äiti, bloggaaja, intohimoinen liikkuja sekä sydämeltään positiivisuuteen taipuvainen

 

Tarpeesta syntynyt, sydämellä suunniteltu, valmistettu kestämään. Breden on matka, jonka varrella opitaan, innostutaan ja pidetään hauskaa – arvostaen jokaista otettua askelta matkan varrella. Valmistamme ekologiasia ja kestäviä vaatteita niin lapsille kuin aikuisille. http://www.bredenkids.fi/  #bredensuomi

 

 

Kirjoituksen kommentit

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.