0

Kerroin pari blogitekstiä aiemmin matkastani Bredenin vaatetehtaalle Viroon. Sen tekstin löydät täältä: Tiesitkö, että Bredenin vaatteet ommellaan Viron Märjamaalla. Sain tutustua vaatteiden tuotantoprosessiin ja nähdä, missä vaatteet konkreettisesti valmistetaan. Samaisella matkalla sain kuulla lisää Bredenin materiaaleista, kankaiden alkuperästä ja laadusta.

Kaavoitussalin hyllyillä oli pitkä rivi erilaisia ja eri värisiä kankaita – suurinta osaa niistä yhdisti luonnonmukaisuus. Bredenin tavoitteena on, että tulevaisuudessa kaikki vaatteet ommeltaisiin luonnonmukaisista materiaaleista, jotka omaavat GOTS-sertifikaatin. Tälläkin hetkellä jo suurin osa vaatteista ovat saaneet luonnonmukaisen luokituksen.

Sain kuulla seuraavat asiat Bredenin luomupuuvillasta ja ajattelin, että sinuakin varmasti kiinnostaisi kuulla ne.

 

GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa – kankaan koko tuotantoprosessi on luonnonmukainenBredenin puuvillaiset tuotteet, jotka ovat valmistettu GOTS-vaatimusten mukaan sisältävät aina vähintään 95% luonnonmukaisesti viljeltyä puuvillaa. Luomupuuvillaa viljellään ilman myrkyllisiä torjunta-aineita tai lannoitteita. Luonnonmukaista viljelyä voidaan kuvata viljelyksi ilman tuholaismyrkkyjä ja kaupallisia lannoitteita.

Luonnonmukainen puuvilla on ystävällisempi ympäristölle ja sitä kautta koko planeetalle. Luomuviljelijän toiminnan keskiössä on luonnon oma kiertokulku. Luomupuuvillan viljelyssä tarkoituksena on käyttää luonnonvaroja niin, että suurin osa ravinteista palautuu takaisin maaperään. Näin maaperä ei köyhdy, eikä lannoitteita siksi tarvita.

Luonnonmukaisella viljelyllä maan hedelmällisyys pystytään säilyttämään pitkällä aikavälillä. Puuvillan osat, joita ei käytetä kankaan valmistukseen, palautetaan takaisin maaperään, jotta ravintoaineet pääsevät takaisin luonnon omaan kiertokulkuun.

 

GOTS - Global Organic Textile Standards – mitä se oikein tarkoittaa?

GOTS (Global Organic Textile Standards) on kansainvälinen standardi, joka koskee tekstiilien valmistusta luonnonmukaisesti viljellyistä kuiduista. GOTS standardi antaa lisäksi sekä ekologisia että sosiaalisia vaatimuksia koko kankaan tuotannolle.

Luomupuuvillan vaatimukset takaavat, että tekstiilituote on valmistettu luonnonmukaisesti viljellyistä kuiduista alkaen raaka-aineen kasvatuksesta ja sadonkorjuusta läpi koko tuotantoprosessin. Lisäksi standardi edellyttää, että tuottajat ottavat vastuun ympäristövaatimuksista ja siitä, että sosiaalisia oloja ja työolosuhteita koskevia vaatimuksia kunnioitetaan.


Bredenin tulevaisuuden tavoitteena on saada kaikki tuotteet GOTS-luokituksen alle. Breden on alkujaan lähtenyt valmistamaan vaatteita ja päähineitä juurikin siitä lähtökohdasta, että materiaalin ja tuotteiden tulee olla ystävällisiä niin käyttäjälle, tuottajalle kuin koko maapallollemme.

Hankkiessasi lapsellesi Bredenin vaatteita, sinulla on mahdollisuus tietää: kuka tuotteen on ommellut, missä tuote on valmistettu ja millaisesta materiaalista tuote on saanut alkunsa. Se on aika paljon se!Hilla Stenlund

Pienen tytön äiti, bloggaaja, intohimoinen liikkuja sekä sydämeltään positiivisuuteen taipuvainen


Born from need, designed with love, built to last!  Breden on matka, jonka varrella opitaan, innostutaan ja pidetään hauskaa – arvostaen jokaista otettua askelta matkan varrella. Breden valmistaa ekologiasia ja kestäviä vaatteita niin lapsille kuin aikuisille. 

http://www.bredenkids.fi/ #bredensuomi

 

Kirjoituksen kommentit

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.