KESÄ – MILLAISTA PÄÄHINETTÄ KÄYTTÄÄ?

Suomen kesä ei ole se kaikkein vakain sääoloiltaan ja siksi lapsi tarvitseekin päähineitä eri olosuhteisiin. Päähine joka sopii auringon paahteeseen, ei suojaa tuulelta ja sateelta. Meidän kesä tarjoaa kyllä molempia ja usein jopa saman päivän aikana. 

Olet varmasti kuullut sanonnan “ei huono sää, vaan väärät vaatteet”. Tämä koskee myös päähineitä. Kun pää on suojattu sääoloihin sopivalla päähineellä, on elämä paljon helpompaa. Niin äidille, isälle kuin lapsellekin (ja isovanhemmille!).

Perinteinen lippis toimii hyvin kaupungissa, mutta rannalle mennessä ei yhtä hyvin. Samoin puuvillainen pipo on käytännöllinen tuulisessa ja viileässä säässä, mutta aurinkoisella säällä se on usein liian kuuma. 

Olemme vakuuttuneita siitä, että kesällä ulkoilun maksimointi on todellakin suositeltavaa ja haluamme, että sinun perheesi voi nauttia kesästä joka säässä! Siksi kokosimme yhteen parhaat vinkkimme kesän päähineistä.

SUOJAA KIRKKAALTA AURINGONPAISTEELTA 

Lapset juoksentelevat ympäriinsä ja heittävät kuperkeikkaa, pyöräilevät ja hyppivät trampoliinilla. He eivät halua kuullakaan aurinkolaseista, sillä ne rajoittavat vapaata liikkumista, leikin riemua ja näkemistä.

Samalla kesäinen auringonpaiste on liian kirkas pienille silmille. Silmien siristely on ikävää ja epämiellyttävää, joten tämän takia on olemassa monenlaisia lipallisia hattuja silmiä suojaamaan. 

Yksi tällainen kevään ja kesän hittituote on epäilemättä edellisvuonna räppäri Genkan kanssa yhteistyössä syntynyt CUBA lippisten mallisto. Lippiksen leveä ja suora lippa suojaa hyvin silmiä ja antaa coolin vaikutelman! Lippis on pehmeää, joustavaa trikoota ja sopii niin pojille kuin tytöillekin. SAARA
 
hattua voi käyttää kahdella tapaa. Toinen puoli on vaatimattomampi, toinen taas kuviolla tai ilman, mutta ihanilla pienillä korvilla! Todellinen söpöysmittarin kohottaja! Solmittavien nauhojen ansiosta hattu pysyy mainiosti päässä, eivätkä pienet kädet saa sitä kiskottua pois tai tuuli lennätä sitä tiehensä. 


Jos lapsesi on jo sen verran iso, ettei enää kisko hattua päästään tai ei tarvitse nauhoja, sopii päähineeksi SOREN lakki. Sen leveä reunus suojaa lapsen herkkää ihoa liialta auringonpaisteelta, luomupuuvillan ollessa samalla miellyttävän pehmeää ja hengittävää. 

Tyttöjen suosikki on lippahuivi PIA, jossa yhdistyy lipallinen panta ja kesäinen huivi. Se pysyy hyvin päässä, eikä sitä tarvitse solmia – näin leikille jää enemmän aikaa! Lippa taas suojaa silmiä kirkkaalta auringonpaisteelta. Todella monipuolinen kesän päähine!
 

Lipallinen kesäpipo SUN on puolestaan loistava kaveri kodin ja päiväkodin pihaleikkeihin – pipo pysyy mainiosti päässä, suojaa silmiä auringolta ja tarvittaessa myös korvia tuulelta.

KORVAT JA NISKA AURINGOLTA SUOJATTUNA

Auringossa palamista pitäisi välttää kaikissa tilanteissa, varsinkin kun kyseessä on lapsen herkkä iho. Kaikkein helpoiten palavat nenä, korvat ja niska. Kohdat jotka on kuitenkin helppo suojata käytännöllisellä hatulla. Tähän sopii erityisesti rantahattu SVENU jossa on silmiä ja nenää suojaava lippa sekä niskan peittävä aurinkosuoja suojaamassa palamiselta. 

VIILEÄMPI ILMA VAATII LÄMPIMÄMMÄN PIPON

Tiedätkö tämän vitsin? “Kesällä oli kaksi lämmintä rantapäivää ja olin molempina päivinä töissä.”

Näin voi ollakin, pahimmassa tapauksessa. Sillä Suomen kesään mahtuu hyvinkin erilaisia päiviä – pilvistä säätä, tuulta ja ukonilmaa, tihkusadetta ja rankkasadetta, vaihtelevaa pilvisyyttä tai kaikkia näitä yhtä aikaa. Mitä näillä ilmoilla sitten kannattaa laittaa päähän? 

 

Silloin pitää pipon olla kunnolla päässä, riittävän lämmin, mutta samalla hengittävä. DIRK on vuoreton, puuvillatrikoinen pipo joka on pehmeä, joustava ja pysyy hyvin korvilla. Puuvillainen pipo sopiikin juuri vaihtelevaan kesäsäähän, mutta toimii mainiosti myös myöhään keväällä.

 

Tällaisille ilmoille tyttöjen valikoima on hieman suurempi. Tuulelta hyvin suojaava PETRA panta on hieman tavallista pantaa leveämpi ja pitää korvat, otsan ja niskan takaosan lämpimänä. On muuten erityisen suloista, kun äidillä ja tyttärellä on samantyyliset pannat! Olemme suunnitelleet pannan niin, että se sopii pikkuneitien lisäksi myös ihanille äideille. 

KESÄN MUST-HAVE VARUSTUS

  • Silmät suojassa – LIPPIS CUBA
  • Silmät ja korvat suojassa – LIPALLINEN KESÄPIPO SUN
  • Silmät ja korvat suojassa – LIPPAHUIVI PIA
  • Silmät ja niska suojassa – KÄÄNNETTÄVÄ PUUVILLAINEN LAKKI SAARA
  • Silmät ja niska suojassa – PUUVILLAINEN LAKKI SOREN
  • Ainoa oikea rantahattu – RANTAHATTU SVENU  
  • Viileämmän ilman pipo – PUUVILLAINEN PIPO DIRK 
  • Korvat, niskan yläosa ja otsa lämpimänä – PANTA PETRA 

Uskon vilpittömästi, että näistä vinkeistä on sinulle apua päähinettä valitessasi! Kun on oikeat varusteet, on kesästä nauttiminen paljon helpompaa ja mukavampaa. 

Ihania kesäseikkailuja koko perheelle!

Merle Leemet

Merle Leemet

Kommentit (0)

Nimi

kommentti

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA´lla ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.