0


Kesä on aivan nurkan takana. Parhaillaan eletään kevään viimeistä kuukautta, toukokuuta. Ei aikaakaan, kun ensimminen hellepäivä koittaa ja kuuma auringonpaiste porottaa taivaalta. Aurinko, kesä ja auringonsäteet ovat ihania asioista, joista saa nauttia, kunhan pukeutuu oikein. Kerron tässä blogitekstissä, miten valitset sopivan kesähatun lapsellesi ja miksi lapsi kannattaa suojata auringolta.

Miksi auringolta suojaaminen on niin tärkeää?

Meillä Suomessa lämpötila on kesällä enimmäkseen miellyttävä, mutta auringon haitalliset UV-säteet ovat lähes yhtä haitallisia meillä kuin muualla maailmassa. Lapset leikkivät paljon ulkona ja saavat siksi runsaasti UV-säteilyä päivittäin. Siksi on tärkeää, että lapsi, pienempi tai isompi, puetaan siten, että suurin osa ihosta on suojassa kankaan tai hatun alla.

Pienten lasten iho ei ole vielä yhtä kehittynyt kuin aikuisilla. Lapsen iho on ohut ja ihon omat suojaukseen tarkoitetut mekanismit ovat vasta kehittymässä. Lapsen ihon toistuva palaminen tai ilman palamisiakin syntynyt suuri UV-kertymä on haitallista ja siksi lapsen suojaaminen auringolta on erityisen tärkeää.

Auringolta suojaamisessa yksi tärkeimmistä asioista on pään suojaaminen kesähatulla. Pää ottaa kuumuuden ja auringonsäteet ensimmäisenä vastaan, joten sopivalla kesähatulla säästytään monelta harmilta, kuten nestehukalta, nuutumiselta ja auringonpistokselta.  

 

Kesällä aurinko on voimakkaimmillaan kello yhdentoista ja kolmen välillä



Kesäaikaan aurinko paistaa kuumimmillaan kello yhdentoista ja kolmen välillä. Samaan aikaan UV-säteily on voimakkainta. Kuumimpina kesäpäivinä voi odottaa iltapäivän viileyttä tai puuhastella lasten kanssa enimmäkseen varjossa.

Bredenin kesähatut ovat kehitetty niistä lähtökohdista, että lapsen kanssa voi nauttia kesästä täysipainoisesti. Kun pää ja iho ovat suojassa, voi kesäpäivistä iloita kelloon katsomatta. Suomen kesä on muutenkin aika lyhyt, joten eikö olisi ihanaa ottaa siitä kaikki irti silloin kun aurinko paistaa siniseltä taivaalta?



Käytä mieluummin aurinkovarjoa vaunujen aurinkosuojana

Auringon vaikutuksesta lastenvaunujen sisälämpö voi nousta kuumaksi, erityisesti jos vaunun suuaukon peittää kankaalla tai liinalla. Moni haluaa ehkä suojata nukkuvaa lasta ääniltä ja valolta, jotta lapsi saisi ottaa rauhassa torkut.

Aina ei kuitenkaan tulla ajatelleeksi, että vaunun suuaukon peittäminen voi kuumentaa vaunut jopa vaarallisen kuumiksi. Käytä hellepäivänä mieluummin aurinkovarjoa tai hyttysverkkoa, jos haluat vaunujen aurinkosuojaksi jotain. Tärkeintä on huolehtia, ettei vaunujen sisälämpötila kohoa liikaa.


Oikea varustus kesäpäivään - Varjo, juomapullo, kevyet vaatteet, aurinkosuoja ja KESÄHATTU!

Oikea varustus kesäpäivään on lopulta melko yksinkertainen. Kevyet, mutta suojaavat vaatteet, jotta suurin osa ihosta jää kankaan alle suojaan. Rannalle tai pihaleikkeihin voi ottaa mukaan aurinkovarjon, josta saa kätevän varjon aurinkoiseen paikkaan. Aurinkosuojaa voi levittää lapsenkin iholle, kunhan huolehtii voiteen olevan lapsen iholle suunniteltua.

Vesipullo tai mehupullo kannattaa pitää mukana koko päivän, jotta siitä voi hörppiä jo ennen janon tunnetta. Viimeisimpänä, mutta ehkä jopa tärkeimpänä: päähän sopiva kesähattu, joka suojaa kuumuudelta ja auringonsäteiltä.

 

Näin valitset sopivan kesähatun:

Tässä Bredenin kesähattuja, jotka suojaavat lapsen pään auringolta:



SVENU-hattu

SVENU on lapsesi uusi kesäinen ystävä. Se on valmistettu mukavasta luonnonmukaisesta GOTS puuvillakankaasta ja siinä on pitkä lippa edessä ja leveä reunus takana – täydellinen suojaamaan lapsesi herkkää ihoa liialliselta auringonvalolta!





SAARA-hattu

SAARA-hattu omaa hauskat ja söpöt korvat. Hatun leveä reuna suojaa vauvan herkkää ihoa liialliselta auringonvalolta. Pehmeästä, joustavasta ja hengittävästä puuvillasta valmistettu käytännöllinen hattu on erinomainen kumppani kesän seikkailuihin.



CUBA-lippis

CUBA-lippis on tyylikäs kesäinen päähine lapsellesi. Hatun takana on muovista valmistettu hihna, jonka avulla hatun kokoa voi säätää sopivaksi. Tämä suojaa auringolta coolisti!


SOREN-kalastajanhattu

SOREN-hatun pehmeä, joustava ja hengittävä luonnonmukainen puuvilla on mainio materiaali kuumina kesäpäivinä. Kalastajanhattu on perinteinen kesäpäähine, joka sopii hyvin niin isoille kuin pienemmillekin.


DIRK-puuvillapipo

Tämä yksikerroksinen DIRK-pipo on paras vaihtoehto korvaamaan kaksikerroksisen hatun. DIRK sopii parhaiten myöhäiskeväälle tai alkukesälle ja kesän tuulisimmille päiville.

Eiköhän me kohta päästä nauttimaan lämpimistä kesäpäivistä, päät suojattuina!

 

Hilla Stenlund

Pienen tytön äiti, bloggaaja, intohimoinen liikkuja sekä sydämeltään positiivisuuteen taipuvainen

 

Born from need, designed with love, built to last!  Breden on matka, jonka varrella opitaan, innostutaan ja pidetään hauskaa – arvostaen jokaista otettua askelta matkan varrella. Breden valmistaa ekologiasia ja kestäviä vaatteita niin lapsille kuin aikuisille.

http://www.bredenkids.fi/ #bredensuomi

 

 

Kirjoituksen kommentit

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.