MIKSI PÄÄHINEEN VUORIKANKAAN TULISI OLLA MERINOVILLAA?

Jokainen vanhempi haluaa olla varma, että lapsella on ulkoillessa turvallinen ja lämmin olo. Eikä kenellekään tule uutisena, että kylmän kauden kerrospukeutuminen ja oikeat materiaalit ovat avainasemassa lasten vaatetuksessa. Sama pätee myös päähineisiin -toimiva ja lämmin päähine joka on valmistettu samalla periaatteella. Tästä kirjoituksesta saat vastauksen kysymykseen, miksi kylmänä kautena juuri vuorikangas on tärkein ja miksi merinovilla on siihen paras valinta.

MIKÄ ON ENSIMMÄISEN KERROKSEN TEHTÄVÄ?

Ensimmäisen, ihoa vasten olevan kerroksen on tarkoitus toimia kaikissa olosuhteissa -olkoon kyseessä sitten kylmä, liian lämmin tai jopa liian kostea. Ensimmäisen kerroksen vaatimukset ovat siis melko suuret.

Siksi ensimmäisen kerroksen tulee…

– lämmittää ja myös pitää lämpimänä

– säädellä kehon lämpötilaa

– siirtää kosteutta, jotta iho pysyy kuivana

Vaate, olkoon se sitten päähine tai huivi, paita tai housut; ensimmäisen kerroksen tulee tehdä edellä mainitut asiat. Näin voit olla varma, että lapsesi tuntee olonsa lämpimäksi ja kuivaksi.

PUUVILLA VASTAAN MERINOVILLA

Kuten kerroin, kylmän kauden päähineessä vuoren tehtävä on lämmittää, eristää kylmältä ja siirtää tarvittaessa kosteutta iholta. Jotta päähine toimisi näin on erittäin tärkeää, että ensimmäinen kerros on materiaalia jolla on nämä ominaisuudet.

Puuvilla on miellyttävyytensä puolesta kyllä kiitollinen materiaali, mutta valitettavasti ei älykkäin. Puuvilla ei pidä lämpöä eikä kykene siirtämään kosteutta pitääkseen käyttäjänsä kuivana ja lämpimänä. Siksi puuvilla ei sovellu ensimmäiseksi kerrokseksi tai vuorikankaaksi kylmänä kautena. Paras materiaali silloin on merinovilla. 

Kiitos merinovillan erityisen rakenteen on villassa paljon ilmamolekyylejä jotka muodostavat ns. ilmalukon. Tämä ilmalukko ei päästä kehon lämpöä ulos eikä kylmää ulkoilmaa sisään. Lisäksi merino kykenee imemään suurenkin määrän kosteutta, päästämättä sitä iholle. Ja mikä on erityisen hienoa, merino kykenee säätelemään lämpötilaa myös ollessaan märkä, pitäen silti lapsen ihon kuivana.

Bredenin suurin toive on tarjota toimivia päähineitä ja voin vilpittömästi sanoa, ettei ole toista yhtä hienoa materiaalia kuin luonnon itse kehittämä, älykäs -merinovilla!

PUUVILLAA PÄÄLLÄ JA MERINOVILLA ALLA

Se, että puuvilla ei ole riittävän älykäs sopiakseen kylmällä kaudella ensimmäiseksi kerrokseksi ei tarkoita, ettei se sopisi uloimmaksi kerrokseksi. Kylmällä kaudella puuvilla toimii mainiosti päällikerroksena. Se on venyvä ja muotoutuu päähän mukavasti. Lisäksi puuvillan tiheä kudos suojaa tehokkaasti tuulelta ja viimalta. 

Alkuun merinovuorellinen päähine voi tuntua ehkä liiankin ohuelta. Onkin tärkeä muistaa, että oleellista ei ole materiaalin paksuus vaan sen ominaisuudet. (Lue kohta PUUVILLA VS MERINOVILLA). Jokaiselle materiaalille on oma aika ja paikka. Puhuttaessa päähineistä, merinovilla ensimmäisenä ja puuvilla päällimmäisenä kerroksena toimii täydellisesti syksystä kevääseen.KUINKA PITKÄÄN MERINOVUORELLISTA PÄÄHINETTÄ VOI KÄYTTÄÄ?

Merinovuorellisen päähineen käyttökausi kestää aina syksystä kevääseen saakka. Ensimmäisistä syyskylmistä, kevään suojakeleihin asti. Tämän vuoksi merinovilla onkin kiitollinen materiaali ja pohjoisessa ilmastossa käyttöiältään varsin pitkä. 

Suositeltu lämpötila merinovuorellisen päähineen käyttöön on -7°C aina +5°C ja riippuen lapsesta voi päähinettä käyttää myös lämpimämmässä tai kylmemmässä. Varsinkin helposti hikoilevalle lapselle merinovuori sopii mainiosti, eivätkä he tällöin tarvitse paksumpaa päähinettä kylmemmilläkään ilmoilla.

YHTEENVETO

Merinovilla ja puuvilla ovat päähineiden ja huivien maailmassa match made in heaven 🙂 Merinovuori säätelee kehon lämpötilaa, pitää lämpimänä ja siirtää kosteutta iholta. Joustava puuvilla on merinolle tuki ja mukava kumppani. Puuvillan tiheä kudos suojaa lasta yllättäviltä tuulenpuuskilta. Tämä toimii ainoastaan jos merinovilla on ensimmäinen ja puuvilla päällimmäinen kerros.

Nyt tiedät millainen on älykäs kylmän kauden päähine, eikä sinun enää tarvitse murehtia lapsen ulkoillessa. Jos kodistasi puuttuu vielä merinovuorellinen päähine, voit valita oman suosikkisi TÄÄLTÄ.

Pysy lämpimänä!

Merle Leemet

Merle Leemet

Kommentit (0)

Nimi

kommentti

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA´lla ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.