MITÄ TEIN VÄÄRIN PUKIESSANI ENSIMMÄISTÄ LASTANI?

Kolme vuotta sitten, kun perheeseeni syntyi ensimmäinen lapsi, olin epävarma mitä pukea päälle jotta vauvalla ei olisi liian kuuma eikä kylmä?  En tiennyt ulkovaatetuksen perusteista, enkä merinovillasta mitään ja yritin luottaa ns. ”mutu” tuntumaan. Suurimmat kysymykset mielessäni olivat, miten pukea vauva ulkoillessa lastenvaunuihin, automatkoille tai kantoreppuun. Tein virheitä joista opin ja nyt toisen lapsen kanssa osaan jo toimia paremmin. 

Tässä blogitekstissä tarjoan oman oppitunnin sekä tietoa vaatteista jotka vastaavat kaikkiin kolmeen kysymykseeni. Kerron sinulle ratkaisuista, jotka tekevät lapsen pukemisen helpommaksi ja antavat varmuuden siitä, että lapsella on aina ulkoillessa turvallinen ja lämmin olo.

1. Mitä pukea lapselle auton turvakaukaloon?

Olen jopa ylpeänä esitellyt kuvia perhealbumistani, jonka yhdessä kuvassa lapseni on kahden viikon ikäisenä ensimmäistä kertaa kaupassa mukana. Mikä kuvassa on väärin? Hän oli turvakaukalossa, puettuna jättipaksuun toppahaalariin. Paksut topat ja takit eivät sovi turvakaukalon kanssa, sillä kankaan paksuuden vuoksi turvakaukalon vöitä ei saa tarpeeksi kireälle ja onnettomuustilanteessa lapsi ei pysy istuimessa turvallisesti. Kuinka sitten pukea niin, että lapsi on istuimessa samalla TURVALLISESTI ja LÄMPIMÄSSÄ? 

Ohut, mutta lämmin vauvan jumpsuit MAJOR sopii tällaiseen tilanteeseen mainiosti. Jumpsuitin vuorikankaana on pehmeä merinovilla ja päällyskankaana puuvilla. Merinovuori on ohuutensa takia turvallisempi vaihtoehto automatkoille, kuin tavallinen toppapuku. Lisäksi sen erinomaiset lämpö-ominaisuudet takaavat, että lapsi pysyy lämpimänä.

Merinovuorellinen MAJOR jumpsuit on 2 in 1 tuote, joka hoitaa pukeutumisessa sekä ensimmäisen että myös toisen kerroksen tehtävän. Se on paras valinta, kun haluat pukea lapsen helposti ja mukavasti. Merinovuorellista jumpsuittia voi käyttää sisävaatteiden päällä tai lämpöisemmällä ilmalla ainoana kerroksena.

Talvella voit lisätä sen alle joko 100% merinovillaisen MJORN jumpsuitin tai käyttää MAJORIA ensimmäisenä kerroksena yhdessä toppapuvun kanssa.

2. Miten pukea lapsi oikein kantoreppuun? 

Jos en esikoiseni kohdalla tiennyt, että lapsella on hyvä olla erikseen toimiva jumpsuit automatkailua varten niin vielä vähemmän tiesin ergonomisista vauvojen kantorepuista ja niihin liittyvistä pukeutumissäännöistä.

Sääntö numero 1: avonainen jalkaosa!

Jumpsuitissa jossa on suljettu jalkaosa on aina tarkkailtava etteivät vauvan varpaat ”painu kasaan”. Tästä syystä kantorepun kanssa suositellaankin käytettäväksi jalkaosasta avonaisia jumpsuitteja tai tavallisia housuja ja sukkia.

Sääntö numero 2: kerroksittain pukeminen!

Kantorepun kanssa hyvin hengittävä materiaali on erityisen tärkeää. Kannattaa välttää muovista tuotettua fleece -materiaalia sillä se ei hengitä ja lapselle tulee herkästi tukahduttavan kuuma. 

Talvella pidemmille kävelyille voit käyttää ensimmäisenä kerroksena 100% MJORN merino jumpsuittia ja toisena kerroksena merinovuorellista MAJOR jumpsuittia. Sisään mentäessä voit riisua päällimmäisen kerroksen. Huomioithan kuitenkin, että merinovilla ei kestä hankausta eikä siksi sovellu jatkuvaan konttaamiseen.

Keväällä ja syksyllä riittää ainoastaan merinovuorellinen MAJOR jumpsuit, joka täyttää ensimmäisen ja toisen kerroksen tehtävän.

Sääntö numero 3: mielummin vähemmän kuin enemmän!

Kun lapsella on liian vähän päällä, parhaassa tapauksessa karaistuu ja huonossa taas vilustuu. Vauvan ylikuumeneminen voi sen sijaan johtaa ensiapuun.

Niinpä, jos pohdit lisätäkö vielä yksi kerros vai ei, niin älä lisää. Suosi sen sijaan hengittäviä vaatteita ja vakuutu merinovillavaatteiden erinomaisista ominaisuuksista.

3. Mistä tiedän, että vauvalla on vaunuissa tarpeeksi lämmin?

Kun en vielä tiennyt merinovillasta ja sen ominaisuuksista, kävi usein niin, että ottaessani vauvaa päiväunilta vaunuista ja ulkovaatteita riisuessani, tämän pää oli hiestä märkä. 

Kuten kantorepussakin, myös vaunuihin pukemisessa tärkeintä on kerrospukeutuminen. Keväällä ja syksyllä vaunuihin sopii parhaiten merinovuorellinen MAJOR jumpsuit. Talvella voit lisätä sen päälle joko 100% merinovillaisen MJORN jumpsuitin tai käyttää MAJORIA ensimmäisenä kerroksena yhdessä toppapuvun kanssa.

YHTEENVETONA

Käytä merinovillaa mielellään ensimmäisenä kerroksena ihoa vasten. Mikäli lapsi hikoilee, merinovilla imee kosteuden jättäen ihon kuivaksi jolloin lapselle ei tule kosteasta kylmää tunnetta. Niinpä myös vaunussa nukuttujen unien aikana vaipasta tullut kosteus ei herätä pienokaista kesken unien.

Jos merinovilla ei materiaalina ole vielä tuttu, voi ensikohtaaminen hieman arveluttaa. Voisi luulla, että lämmin on yhtä kuin paksu ja pörröinen. Merinovilla ei ole epämiellyttävän paksu, mutta kuitenkin riittävän lämmin, säädellen lisäksi kehon lämpötilaa. 

Merinovuorellinen puuvillajumpsuit MAJOR -täydellinen jumpsuit kolmeen eri tilanteeseen -auton turvaistuimeen /-tuoliin, vaunuihin sekä kantoreppuun.

100% merinovillajumpsuit MJORN -sopii hienosti ensimmäiseksi kerrokseksi sisä- tai ulkovaatteiden alle.

Merinovillavuorellinen pipo GEA -pitää pään suojassa jumpsuitin hupun antaessa lisäsuojaa.

Merinovillavuorellinen GIRTE kuolalappu -kahdella nepparilla säädettävä huivi jota käyttäessä voit olla varma, että vauvan kaula pysyy lämpimänä ja kuivana.

Grete Kelner

Grete Kelner

Kommentit (0)

Nimi

kommentti

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA´lla ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.