0

Pääsin bloggaajan roolissa tutustumaan Bredenin vaatteiden tuotantoon ja vaatetahtaaseen Viron Märjamaalle. Reissu Märjamaalle oli hieno kokemus, sillä pääsin läheltä näkemään missä ja kuka tekee lapselleni vaatteet, joita viikoittain käytämme. Ajattelin tässä viestissä jakaa kokemuksiani ja ajatuksiani tuolta reissulta.Hieraisin aamulla puoli kuuden aikaan unihiekat silmistäni täällä Suomessa ja hyppäsin innokkaana ensimmäiseen Tallinnan lauttaan. Suuntana oli siis Viro ja päivän ohjelmassa tutustuminen bloggaajana Bredenin vaatteiden tuotantoon Viron Märjamaalla.

Lautta karahti Tallinnan satamaan noin puoli kymmenen aikaan aamulla. Satamassa minua oli vastassa Bredenin markkinointipäällikkö Andres. Hyppäsin auton kyytiin ja ajoimme noin tunnin matkan Tallinnasta Märjamaalle, missä Bredenin vaatteet valmistuvat. Matkalla Andres kertoi jo alustavasti hieman yksityiskohtia tuotannossa, miten kaikki on saanut alkunsa ja miten nykyinen prosessi tehtaalla toimii.


Oli hauska nähdä ompelusaliin sisään astuessa kangasrullia juuri niistä kankaista, joista osa meidänkin tytön vaatteista on tehty. Sieltä rullasta ovat vaatteet saaneet alkunsa.

Ihailimme yhdessä juuri sinä päivänä saapunutta kesän uutta kuosia, josta ompelijat olivat aloittamassa tuotteiden valmistuksen. Oli mukava nähdä, miten innoissaan ompelijat itsekin olivat uudesta kankaasta. Kangas selvästi inspiroi heitäkin töihin. Ompelusalissa vallitsi tasainen puheensorina, radiosta kuului rentoa taustamusiikkia ompelukoneiden surratessa. Tehtaalla oli rauhallinen tunnelma, sellainen letkeä ja mukava fiilis.
Sain nähdä vierailun aikana koko tuotantoprosessin kankaan kaavoituksesta, leikkuusta aina ompeluun ja valmiiseen tuotteeseen asti.

Vaatteiden ja päähineiden valmistus alkaa kaavoituksesta. Kangas taitellaan kerroksittain, kaavoitetaan ja leikataan koneella oikean muotoisiksi paloiksi. Kangassaha leikkaa useamman vaatekappaleen yhtä aikaa, kuten edellisestä kuvasta näkyy.

Leikkuun jälkeen vaate siirtyi ommeltavaksi. Eri ompeluvaiheet tehtiin eri pisteissä, joten yksi vaatekappale liikkui useamman ompelijan pisteeltä toiselle. Kun tuote oli ommeltu, se silitettiin ja mahdollisesti napitettiin. Viimeistelyvaiheessa siihen kiinnitetään Bredenin logo. Tuote myös tarkastettiin useampaan otteeseen koko valmistusprosessin aikana. Ennen varastoon siirtymistä se vielä tarkistettiin huolellisesti viimeisen kerran, jotta kaikki saumat ja napit olivat varmasti kunnossa.
Varasto täynnä ihania tuotteita ja luomupuuvillaa

Sain kävellä pitkin varaston käytäviä ja hypistellä mitä söpöimpiä kevätvaatteita ja tulevan kesän kuoseja, jotka ovat kaikki tehty ekologisesta puuvillasta. Sain vaihtaa ompelijoiden kanssa ajatuksia ja nähdä, millaisessa ympäristössä vaatteet valmistetaan.

Breden on erityisen tunnettu päähineistään lastenvaatteiden lisäksi. Hyllyillä oli pipoja, kypärämyssyjä, pantoja, lippiksiä ja vauvanmyssyjä. Jokaista tuotetta eri väreissä ja eri kokoina.Päivän päätteeksi ajoimme takaisin Tallinnaan, kävimme vielä Bredenin Tallinnan toimistolla sekä ihailimme vanhaa kaupunkia. Inspiroiva päivä!

Oli ilo päästä käymään Bredenin vaatetehtaalla. Haluaisitko sinä tietää jotain yksityiskohtia vaatteiden valmistuksesta? Kysy ihmeessä, niin etsin sinulle vastauksen ja voin kirjoittaa aiheesta seuraavan blogitekstin.
Breden kasvaa kohisten kohti Suomea

Tämän vuoden tavoitteena Bredenillä on ilahduttaa tuotteillaan yhä useampaa suomalaista ja sitä kautta saapua meidän markkinoille isommin. Siksi he perustivat oman Breden Suomi Instagram-tilin, jota päivitetään jatkossa suomenkielellä. Otahan Bredenin tili seurantaan, siellä tulee olemaan vaatteiden lisäksi puhetta perhe-elämästä, äitiydestä, ulkoilusta, perheen kanssa puuhailusta, ekologisuudesta sekä positiivista ja aktiivista elämän menoa.
Hilla Stenlund

Pienen tytön äiti, bloggaaja, intohimoinen liikkuja sekä sydämeltään positiivisuuteen taipuvainen

 

Breden - tarpeesta syntynyt, sydämellä suunniteltu, valmistettu kestämään. Breden on matka, jonka varrella opimme, opetamme, innostamme ja pidämme hauskaa – arvostaen jokaista ottamaamme askelta matkan varrella. Valmistamme ekologiasia ja kestäviä vaatteita niin lapsille kuin aikuisille. http://www.bredenkids.fi/ #bredensuomi

 

 

Kirjoituksen kommentit

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.